Om Oss - Axelsson Marin AB i Strömstad

Axelsson marin startades 1992 av Uno Axelsson och sonen Jerker, som utbildats till båtmekaniker på Båtia under ett antal år. Uno svarade för försäljning, administration, och Jerker var teknikexperten. En sjöbensinstation hörde också till verksamheten, där det under sommarsäsongen kunde bli ganska hektiskt, men det fungerade bra tack vare en hårt arbetande hustru, som med sommaransällda, klarade den uppgiften galant. Rörelsen expanderade kraftigt, så sonen Andreas fick jobb som säljare, vilket han skötte med den äran, försäljningen av Ryds och Örnvik båtar ökade kraftigt och även utbordarsidan och tillbehören följde med. Med tiden fick även sonen Martin arbete på företaget , som ekonomiansvarig efter han varit säsongsanställd under många år. Våren 2010 är företaget ett fullserviceföretag med tonvikten lagt på båtar på max.ca: 23 fot, företrädesvis båtar för utombordare . Vi är nu 7 personer som arbetar på helårsbasis och ett antal extra personal under högsäsong.2011 Startade vi en webshop samt att vi byggt ut våran bensinstation så att man kan handla mera tillbehör där.

2012 Gav vi en stor utökning av webshopen samt nya båtmärken i Uttern och Terhi.

2013 Satsade vi ännu mer på försäljningen av tillbehör via webshopen. Helt ny hemsida och förbättrad webshop.

2014 Startade vi ett eget bolag för import av tillbehör Marinlager Väst AB för att hålla på med grossistförsäljning och att se till så att våra slutkunder erhåller så bra pris som möjligt.

2015 Har hyrt nya lokaler på varvsområdet för att förbättra våran utomhusförvaring samt tagit in mera personal för att möta den allt större efterfrågan på våra produkter i webshopen och butiken.

2016 Webshopen och tillbehörsförsäljning fortsätter att öka så mer satsas på att förbättra och utöka tillberhörsbiten med allt från inköp till försäljning. Bensinstationen har fått nya pumpar.

2017 Året då webshopen tog steget från att vara ett komplement till en stor del av tillbehörsförsäljningen. Startat egen import av mindre motorer i eget märke.

2018 Egenimporten av varor växer starkt och vi importerar nu från följande länder Polen,Holland,Turkiet,Italien,Kina och Taiwan. Webshop och butiken har fortsatt öka medan båtförsäljning ligger på en stabil nivå sedan flera år. Det var en fantastisk sommar vilket medförde att det var ett bra år för våran bensinstation.

2019 Ännu ett steg i tillbehörsförsäljningen. Den är nu största delen av våran verksamhet och vi närmar oss 10000 web ordrar om året. 2020 ser ut att bli ett mycket spännande år, nytt projekt på gång som inte liknar något vi gjort tidigare.

2021--2022 Webshopen har lagt sig på en nivå med en bra bit över 10000 orders per år och är då ett bra komplement till försäljning av båtar och motorer eftersom det lugnat ner sig efter varubrist och nu ekonomiska kristecken. Nya projektet som nämdes innan är att vi är nu även delägare i en nystartad propellerfabrik i Kina och har då säkrat upp bra och prisvärda leveranser av propellrar för lång tid framöver.

Framsidan på våran butikslokal med entren på högersida

Butikslokalen från vägen.

Tillbehörsdelen av butiken.

Båthall och ännu mera tillbehör.

Bensinstationen som är bemannad under juli annars automat-tankning.

Översikt av vårat verkstadsområde och bensinstation.

Butikslokalen från havet.

Servicebrygga utanför bensinstationen.

Axelsson Marin i Strömstad AB
Nils Ljungqvist väg 8
452 31 STRÖMSTAD
Tel: +46(0)526 - 663 66
info@axmarin.nu
Köpvillkor och Privacy policy

Copyright © Axelsson Marin 1991-2020
Uppdaterad: 7 September 2020