KÖPVILLKOR

Köpvillkoren gäller i våran webshop.

Vi som driver webshopen är följande företag.
Axelsson Marin i Strömstad AB
Org.nr: 556540-9710
Nils Ljungqvist väg 8
452 31 STRÖMSTAD

Mail: office@axmarin.nu

Betalning

Betalningen i webshopen kan göras enligt nedan.
Till svenska kunder sköter Klarna våra betalningar och då kan man välja mellan deras betalningsalternativ såsom kort,faktura och delbetalning. För utländska kunder gäller kortbetalning via vår leverantör Stripe som förmedlar kortbetalningarna. Utländska kunder kan även avhämta varor i våran butik som alternativ och då betala över disk.

Priser

Alla priser på våra sidor anges i SEK inkl. moms. Momssatsen på alla varor är 25%.

Leveranstider

Vi försöker ha så korta leveranstider som möjligt. Vi skickar nästan alltid lagervaror samma dag som du beställer innan kl 10:00. Normalt levereras varorna 1-2 arbetsdagar efter att beställning inkommit till oss. Vid extrema toppar under högsäsong kan handläggningstiden bli någon extra dag. Om varorna ej finns på lager och har lång leveranstid blir man kontaktad via epost och får då välja om man vill vänta in varorna eller makulera ordern.

Frakt

Frakt inom Sverige är 79 kr och gratis frakt på alla orders över 1000 kr. Till övriga Europa är kostnaden 300 kr och fraktfritt över 5000kr. Frakterna sköts av DHL inom Sverige och UPS till övriga Europa. Varor som är brandfarliga extremt tunga eller långa så kan det komma frakttillägg på ovan villkor. Om extra frakt tillkommer så meddelas kunden det först innan leverans så att man kan ta ställning om man vill ha leveransen med den extra fraktkostnaden eller makulera ordern. Vid frakt utanför EU tex Norge så blir det en export via fraktbolaget UPS. Det medför att den svenska momsen återbetalas och att UPS fakturerar norsk moms och eventuella tullkostnader.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Observera att varorna måste returneras oanvända och i originalförpackning. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst.

Inte uthämtad vara

Paket som inte hämtas ut från utlämningsstället efter 2-3 veckor går i retur tillbaks till oss. Paket som går i retur är dyrt för oss att hantera och vi tar därför 200 kr för att skicka paketet på nytt.

Reklamationer

Privatpersoner har enligt konsumentköplagen två (2) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

Returer

Varor som sänds i retur måste vara oanvända och i originalförpackning.
Kunden får själv stå för returfrakten eller kontakta oss så ordnar vi en retursedel för 79 kr (gäller standardvaror, om det är stora, tunga eller skrymmande varor kontakta oss för pris).

Varor som är reklamerade eller felaktiga står vi givetvis för returkostnaden.

Information

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.
Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol.

Email

Du godkänner också att vi skickar email med orderinformation, nyhetsbrev och annat som som rör axmarin.se och våra produkter.
Du kan när du vill avanmäla dig från dessa.

Pricerunner köpgaranti

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något problem skulle uppstå. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar. För dig som inte är medlem på PriceRunner och besökt oss genom deras tjänst så kan du ändå få ditt köp omfattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom 60 minuter registrera dig gratis på deras hemsida. Det går på ett kick! Skaffa PriceRunner Köpgaranti idag PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, skadad vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till dig personligen. Du får endast ersättning för direkt ekonomisk skada som du lidit, inköpskostnader och fraktkostnader. Köpgarantin lämnar ingen ersättning för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter. Besök PriceRunner för en lista på kategorier som är undantagna samt fullständiga villkor för Köpgarantin.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att godkänna kund och/eller order.
Vi reserverar oss för ev. felskrivningar på sidan, prisändringar eller slutförsäljning av viss vara.

Privacy Policy

HUR VI BEHANDLAR DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar i våran webshop så lämnar du ifrån dig information om dig själv.
Vi tar enbart in information som behövs för att kunna leverera er order.

25 maj 2018 träder en ny EU-förordning, GDPR (General Data Protection Regulation), i kraft och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PUL). GDPR innebär att kraven på hur företag och organisationer får behandla personuppgifter skärps, samtidigt som rättigheterna som konsument stärks.

VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt.

Vill du beställa mot faktura så måste vår samarbetspartner Klarna ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura.

Vår webshop/hemsida använder sig av system från hamnsystem.se som ägs av Simwork AB. Vid frågor angående deras hantering av personuppgifter ber vi er kontakta Simwork AB.

När du betalar med kort så krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Klarna.

Vi behöver en e-postadress för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Vår kassa hanteras av Klarna och vid frågor angående hur de hanterar din information ber vi er kontakta dem.

Vi sparar endast det vi behöver för att kunna följa bokföringslagen och skatterverkets regler.

Vill ni ta bort er information hos oss isåfall kontakta oss på office@axmarin.nu så tar vi bort den omgående.

Vid fler frågor angående våran hantering av personlig information vänligen kontakta oss på office@axmarin.nu

Axelsson Marin i Strömstad AB
Nils Ljungqvist väg 8
452 31 STRÖMSTAD
Tel: +46(0)526 - 663 66
info@axmarin.nu
Köpvillkor och Privacy policy

Copyright © Axelsson Marin 1991-2020
Uppdaterad: 7 September 2020